Digitalizacija vodenja in vrednotenja zalog

Z rastjo podjetja raste tudi potreba po digitalizaciji vodenja in vrednotenja zalog. Kaj pa je v praksi dodana vrednost tega?…

Avtor

Rok Peršuh

Objavljeno

AktualnoKategorija: Novice

Z rastjo podjetja raste tudi potreba po digitalizaciji vodenja in vrednotenja zalog. Kaj pa je v praksi dodana vrednost tega? Pripravili smo 6 ključnih razlogov zakaj se podjetja odločajo za digitalizacijo vodenja in vrednotenja zalog:

  1. Avtomatizacija vodenja sledljivosti: Podjetje lahko sledi vsaki surovini od nabave do računa, kar omogoča skladnost s standardi IFS, ISO in hitro identifikacijo morebitnih težav ali pomanjkljivosti.
  2.  Učinkovito upravljanje zalog: S pomočjo podatkov o prodaji, povpraševanju in sezonskih vzorcih lahko podjetje optimizira svoje zaloge. Sistem lahko samodejno opozarja na potencialno pomanjkanje ali presežek ter predlaga ustrezne ukrepe za uravnoteženje zalog.
  3. Vpogled v vrednost zalog: S tem se lahko podjetje lažje odloči, kdaj in kako unovčiti svoje zaloge ter optimizira svoje finančno upravljanje.
  4. Hitra ugotovitev napak: Digitalizacija vodenja zalog pomaga hitreje zaznati napake pri dobavah, odpremah in ostalih premikih blaga. Tako lahko zaposleni hitreje reagirajo in se izognejo nepotrebnim stroškom, ki bi lahko nastali, če napak nebi zaznali.
  5. Dvig učinkovitosti: Avtomatizacija vodenja in vrednotenja zalog razbremeni zaposlene, ki so to do sedaj opravljali ročno in lahko prihranjen čas namenijo aktivnostim, ki dodajajo vrednost.
  6. Manj napak: Avtomatizacija procesov zmanjša tveganja za napake, ki so posledica ročnega dela.

Zahtevaj ponudbo